“Het is ontzettend leuk om voor een bedrijf te werken dat constant in beweging is”

José van Gijssel

Agile Coach

José van Gijssel

De dag van een Agile coach bij ONVZ is elke dag anders. Het ene moment neem je deel aan de dagstart van je eigen coachteam en het volgende moment coach je een scrumteam bij de stand-up. Dan begint een team met de retrospective en de sprintplanning en ondersteun ik de scrummaster en de productowner bij het proces. Ik vind de retrospective een van de mooiste meetings omdat je elke sprint terugkijkt naar wat er goed ging en beter kan. Je kunt dus snel verbeteren waardoor het werk steeds soepeler gaat verlopen. Ook geef ik Scrum/Kanban trainingen die ik zelf op maat samenstel voor de verschillende teams. In zo’n training breng ik graag mijn enthousiasme voor Agile werken over op de mensen.

Ik heb het ontzettend naar mijn zin op het werk als een team het leuk vindt om gezamenlijk aan de slag te gaan om het beste uit een team te halen zodat het werk zo optimaal mogelijk verloopt, maar dat ook de mensen zich gewaardeerd voelen en dat zij blij zijn om in het team te kunnen werken.

Ik heb de afgelopen jaren gemerkt dat de wereld van een zorgverzekeraar snel verandert en dus zeker niet saai is en daarom is het zo ontzettend goed dat ONVZ gekozen heeft om een Lean/Agile organisatie te zijn. ONVZ wil een flexibel bedrijf zijn, met flexibele medewerkers, zodat de organisatie snel kan inspelen op veranderingen. Het is heel leuk om voor een bedrijf te werken dat constant in beweging is.

 

Bekijk alle verhalen

Facebook Twitter Linkedin