“Ik haal energie uit de zichtbare resultaten die ik neerzet”

Michiel de van der Schueren

Manager Zorg

Michiel de van der Schueren

Binnen de Zorgketens geven we uitvoering aan de zorgtaken die aan ONVZ zijn toevertrouwd. Binnen Zorgketen-1 doen we dat specifiek voor de eerstelijns zorg. We starten met het maken van het beleid in de eerstelijns zorg, dat steeds meer gericht is op gezond blijven; zodat er helemaal geen zorg nodig is. Mocht er wel zorg nodig zijn, dan bieden wij producten en diensten die onze verzekerden zo goed mogelijk daarin helpen. Op basis van het beleid, gaan we vervolgens zorg inkopen bij de zorgaanbieders. Dat zijn bijvoorbeeld huisartsen of fysiotherapeuten. Met hen sluiten we contracten over de kwaliteit van dienstverlening aan onze verzekerden of over de prijs die ze daarvoor krijgen. Als daarna onze verzekerden echt zorg nodig hebben, dan beoordelen en betalen we de kosten hier van. We doen dit in de eerstelijns zorg met zo’n 45 collega’s. Ieder weet wat er dagelijks te doen is, dus kan vanuit eigen initiatief aan de slag. Het is belangrijk om elkaar in de verschillende activiteiten (beleid, inkoop, uitvoering) op te zoeken, omdat we met elkaar een beter resultaat zullen neerzetten voor onze verzekerden.

Omdat ONVZ een relatief kleine verzekeraar is, waar net zo veel werk moet gebeuren als bij een grote verzekeraar, ben je snel in een breed werkveld aan de slag. Afgebakende werkgebieden zijn er niet. Afhankelijk van wat er te doen is en van je enthousiasme, ben je veel breder aan het werk dan waarvoor je eigenlijk bij ONVZ bent aangenomen. Vaak zie je ook snel het effect van je eigen inzet; door jouw inzet komen dingen in beweging en worden zichtbare resultaten neergezet. ONVZ biedt hierin ook veel vrijheid. Ondanks dat we in een zorgmarkt werken met veel regeltjes, hebben we weinig regels over op welke wijze je het beste je resultaat kan neerzetten. Er is veel ruimte voor initiatief, voor slimmer, beter en anders werken.

Mijn energie haal ik uit de vrijheid en verantwoordelijkheid die ik in mijn functie heb. Ik krijg vertrouwen en haal energie uit de zichtbare resultaten die ik kan neerzetten. Mijn inzet doet er toe, mijn aanwezigheid is relevant. Ook krijg ik energie van de samenwerking binnen ONVZ met mijn collega’s. Ze zijn benaderbaar en er is altijd tijd om snel met elkaar aan de slag te zijn. Met elkaar willen we het goed doen voor onze verzekerden, voor ONVZ en daarmee ook voor onszelf.

ONVZ daagt haar mensen (de ONVZ’ers) uit om vanuit ondernemerschap zelf aan de slag te zijn voor ONVZ. Niet wachten tot je wat wordt gevraagd, maar zelf ‘aan de bak’. Dat is ook de uitdaging: zelf verzinnen op welke manier je de beste bijdrage aan ONVZ en haar verzekerden kan leveren. Dat is de ONVZ-mentaliteit.

 

Bekijk alle verhalen

Facebook Twitter Linkedin