Solliciteren

Wil jij je bijdrage leveren aan de waarde die ONVZ voor haar verzekerden creëert? Houd dan de verschillende vacatures in de gaten. Maak een eenvoudig vacaturealert aan, zodat je automatisch vacatures toegestuurd krijgt, die passen bij jouw interessegebied.

Of maak één of meerdere uitgebreide vacature zoekprofiel(en) aan. Zo blijf je op de hoogte van de nieuwste vacatures binnen jouw vakgebied of geambieerde richting. Log in op je persoonlijke pagina, om de status van je lopende sollicitaties te bekijken of je gegevens bij te werken.

Open sollicitaties

Zie je op dit moment geen vacature die aansluit bij jouw ambities, maar vind je ONVZ een voor jou interessante werkgever? Stuur een open sollicitatie.

Wij bekijken je open sollicitatie zorgvuldig en laten je binnen 5 werkdagen weten of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek of met het verzoek je gegevens in ons bestand te mogen opnemen zodat we contact met je kunnen opnemen, zodra er een passende vacature is.

Via je persoonlijke pagina kun je natuurlijk op de hoogte blijven van onze vacatures. Bijvoorbeeld door een job alert aan te maken die jou informeert als er een nieuwe functie op de site wordt geplaatst.

Klik hier om je persoonlijke pagina en job alert aan te maken of te wijzigen.

Stages en afstuderen

Volg je een hbo- of WO- studie en wil je een stage bij ons lopen of bij ons afstuderen? Kijk dan in ons vacatureoverzicht. Hier vind je de beschikbare stages en afstudeerplaatsen binnen ONVZ. Is er geen stage of afstudeerplaats die aansluit op jouw studierichting maak dan een jobalert aan.

Sollicitatieprocedure

Solliciteren bij ONVZ gaat eenvoudig. Zoek de vacature die aansluit bij jouw ambities en stuur je cv met een duidelijke motivatie. Je zet hiermee de eerste stap naar een loopbaan bij ONVZ.

Solliciteer op één van onze vacatures. Of stuur een open sollicitatie (met cv) en vertel hoe jij wilt bijdragen aan de hoogwaardige dienstverlening van ONVZ aan haar verzekerden. Maak ons enthousiast, dan willen we je graag ontmoeten.

Sollicitaties zorgvuldig bekijken

Wij bekijken je gerichte of open sollicitatie zorgvuldig. Daarna hoor je snel of we je uitnodigen voor een kennismakingsgesprek. Hebben we op dat moment geen passende vacature, dan bewaren we jouw gegevens wellicht graag voor eventuele toekomstige vacatures. Ook dat laten we je natuurlijk weten.

Eerste gesprek

Het eerste gesprek is een kennismaking met elkaar. Aan het eind van het gesprek weten we of onze ambities op elkaar aansluiten, of jij je talenten goed kwijt kunt in de functie en of er een klik is. Daarnaast zijn jouw eerste vragen en die van ons beantwoord.

Inhoudelijk vervolggesprek

Klikt het tijdens onze kennismaking, dan komt er een tweede gesprek. Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de inhoud van de functie, de organisatie en jouw ambities, drijfveren en achtergrond. Er is over en weer meer ruimte om de diepte in te gaan.

Vervolgstappen

Soms volgt er nog een derde gesprek, bijvoorbeeld met collega’s. En vaak maakt een assessment onderdeel uit van onze sollicitatieprocedure. In ieder geval word je gescreend voordat je bij ons kunt beginnen. Lees daarover hieronder meer.

Aanbod

Als het voor jou en voor ons goed voelt doen we je een passend aanbod. Na ondertekening van je arbeidsovereenkomst en het afronden van de screening kun je bij ons in dienst treden. Iedere nieuwe medewerker neemt deel aan ons introductieprogramma, waardoor je snel je draai vindt binnen ONVZ en waarde kunt creëren voor onze verzekerden.

Screening

In ons werk gaan wij om met persoonlijke gegevens en geld van onze verzekerden. Onze verzekerden moeten er dan ook op kunnen vertrouwen dat wat wij daar zorgvuldig en integer mee om gaan. Om dat te borgen besteden wij veel aandacht aan onze kernwaarden als je bij ons komt werken.

En voordat je bij ons komt werken doen wij een onderzoek naar je integriteit; de zogenaamde screening. Deze screening bestaat, afhankelijk van je functie, uit: een eigen verklaring, het toetsen van je diploma’s, referentieonderzoek, betrouwbaarheidsverklaringen van je werkgevers van de laatste vijf jaar, een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG), een BKR-toetsing en het raadplegen van het insolventieregister.